tiistai 18. joulukuuta 2007

Taalla viela..

Tanaan aloitimme pakkailut jo hyvissa ajoin ja totuuden nimisssa taytyy sanoa etta pienta vasymysta alkaa olla kaikilla ilmassa. Joni on ollut muutaman paivan tosi hankala muualla paitsi altaassa ja konstakin itkuinen siirtymissa paikoista toiseen. On tama rankaa kaikille vaikka koetammekin tehda asioita mahd. paljon kotirutiineita kunnioittaen. Tanaan on ollut ihan sikakuuma, jotain 35 astetta ja paallekin. Lampo vasyttaa, uinti vasyttaa, ruokahalu ei ole paras mahdollinen ja uusien kokemusten sulattelu vaatii sekin energiaa. Oltiin aamu altailla ja yritettiin pysya viileina.Kun aurinko paistaa pilvettomalta taivaalta se suorastaan sattuu iholla. Ihan kuin talvipakkasella pakkanen puree ihoa, taalla vain painvastainen efekti. Toisaalta hyva koska heti tulee hakeuduttua varjoon tai veteen. Leo kavi eilen paikallisella huoltoasemalla shellilla paallaan punainen kauluspaita, ferrarilippis ja aurinkolasit. Palvelu oli valittomasti terastaytynyt aarimilleen ja myyja oli varovasti kysynyt: are you member of the Ferrari-team? Noh ihan nain hyva flaksi ei mullekaan ole kaynyt mutta tama Toyota-team on ihan ok:)

Lahdettiin tanaan iltapaivaksi keskustaan kohteena niinkin kultturelli kohde kuin kaupungin leikkipuisto. Se olikin tosi hieno ja iso ja taynna erilaisia vesileikkivalineita-yllatttaen. Puistot on hyvin varjostettu joten siella aika kuluu miellyttavasti. Tamanpaivan luontoaani lahti pelikaaneista joita naimme(??????) ison parven leikkipuiston lahella. Luonto on taalla tosi laella ja esim. yhessa pikaruokalassa sellainen iso varaani tallusteli pokkana poytien valissa eika ketaan se kummemmin hairinnyt. (lue: paivi ponkaisi tuolille seisomaan ja teki tottikarpelat eli varasuunnitelman varasuunnitelmat kayttoon jos tilanteesta ei selvita)

Cairnsista jaa tosi hyva mielikuva ja muistot-eilen juteltiin Leon kanssa siita miten matka olisi erilainen jos lapsia ei olisi mukana. Todettiin etta lapset eivat ole hidaste eika este tehda ja nahda mitaan, painvastoin. Tuskin olisin itse valinnut kauppakeskuksen ja krokotiilifarmin valilta jalkimmaista ilman lapsia. Eli itsekin tulee nahtya ja koettua varmasti enemman tokikin pinnallisemmin. Syventya lapset eivat viela asioihin jaksa mutta emmepa me aikusetkaan niin yltiopaissen kiinnostuneita mistaan tietyista asioista ole. Iltaelamaa olisi ehka enemman jos oltais kahestaan mutta ravintoloita on suomessakin ja kaikki te ystavat olette siella joten summasummarum Cairns ja koko tahanastinen matkamme on sopinut oikein hyvin perhelomailuun. Sydney onkin tasta nakokulmasta uusi haaste mutta toivottavasti se nayttaa meille myos lapsenkasvonsa.

Paivan paradoksi: lapset sukeltelevat, heittavat kuperkeikkoja vedessa, hyppivat altaaseen MUTTA SUIHKUSSA KAYNTI ON KAMALAA JA AIHEUTTAA HIRVEAN HUUDON JOKA PAIVA KOSKA VETTA VOI VAHINGOSSA MENNA SILMIIN!!! vALILLA EI YMMARRA YHTAAN .....

Ei kommentteja: