torstai 13. joulukuuta 2007

Cairns City

Ensimmainen yo ja paiva on takana taalla trooppisessa paratiisin porttien laheisyydessa sijaitsevassa The Lakesin "pikkukaupungissa". Yo oli erikoinen kun papukaijojen ja muiden trooppisten lintujen kiljuminen ja laulaminen piti volyymitason kovana. Viereisen lentoasemankaan (500 m) meteli ei hairitse yhtaan. Paivi nukkui n. 3-4 tuntia. Mina nukuin tavalliseen tapaani hyvin. Lapsetkin nukkuivat eilisen matkapaivan rasituksista uupuneina todella hyvin.

Aamiaista syotiin eilen iltakavelylla huoltoasemalta ostettujen tarvikkeiden pohjalta rakennetusta tropiikin aamiaisesta. Sitten lahdettiin "shuttle-bussilla" kohti Cairnsin keskustaa joka sijaitsee n. 4 km paassa. Cairnsissa aistii pohjoisen australian rennon tunnelman ja lammon. Kauniit vanhat puutalot reunustavat bulevardeja. Kavimme muunmuassa aboriginaalien taidenayttelyssa ja kuuluisan australialaisen luontokuvaajan (ennytmuistanimea) valokuvanayttelyssa. Paivasta iso osa meni varta vasten rakennetussa valtavassa laguunissa, joka sijaitsee aivan meren aarella. Cairnsissa kun ei ole omaa hiekkarantaa, niin kaupungin pojat ovat tehneet oman laguunin hiekkarantoineen kaikkineen. Siella uitiin ja otettiin soltsenbaaria ihan kunnolla.

Lampotila alkoi nousta heti aamusta. Klo 9.00 oli reilusti yli hellerajan ja puoliltapaivin laguunilla oli +35 ja ultraviolettisateilyn maara extra high. Taalla on tosi rauhallista. On viela Low season ja kaikkiin paikkoihin paasee kivuttomasti ja hintataso on maltillinen. Vietettiin koko paiva kaupungissa ja harrastettiin kulttuuuria,shoppailua, auringonottoa, ravintolaelamaa ja ruokaostoksetkin saatiin hoidettua samalla. Huonosti nukutun yon jalkeen olo alkoi mulla olla aika ankea iltapaivalla. Jo aamusta vaivannut kurkkukipu paheni ja hirvea hedari iski ruokakaupassa. Reumaattisella ihm isella nivel ja lihaskivut alkavat pienestakin kolotuksesta ja jouduin turvautumaan sarkkareihin. Nyt kuitenkin olo parempi ja uskallaudutaan suunnittelemaan huomista paivaa. Vuokrataan ehka auto ja lahetaan tutkimaan aluetta tarkemmin. Paivan outojuttu= joni ja Konsta saivat litsarit aborginaalilapselta leikkipuistossa ja siitakos meteli syntyi. isoveli puolustamaan vaaleata pikkuveljeaan ja painvastoin. Moraali oli tosi korkealla ja ihmetys ja jarkytys oli suuri kun tallaista tapahtuu. Kotona kun koskaan ei meilla tapella ...

Iltauinnille paastiin viela toiselle allasalueelle ja Leon uimakoulussa ollaan vaiheessa "nena pinnalle". Oita!

Ei kommentteja: