keskiviikko 19. joulukuuta 2007

Jalkoihin sattuu...

Sydneyssa- vihdoinkin. Aamuyon heratys oli odotetusti mielenkiintoinen.. meijat haettiin puoli viidelta ja kentalla olimme tuntia ennen koneen lahtoa. Jouduttiin ostamaan cairnsista yksi matkalaukku lisaa ja karavaani kasvoikin huvittaviin mittoihin. Lento sujui totuttuun tapaan: 15 min. noususta molemmat pojat nukkuivat makeasti. Kaikki matkatavarat oli meidan kanssa samassa koneessa mika tietty oli plussaa. Otettiin taksi keskustaan ja hotelli loytyikin odotetusti kaupungin sydamesta. Eiliset hieman vasyneet tunnelmat vaihtuivat nopeasti meropolin nostattamiin huumaaviin tunnelmiin. leo kirjoittautui sisaan hotelliin ja saimmekin huoneemme heti kerroksesta 70. Nyt en voi sanoa muuta kun nasinneulassa kayneena ja siella pahoinvoineena tama asumus on huikea. Olkkarin ja makkareiden seinat on lattiasta kattoon lasia ja olkkarin jatkeena on uloke ikaankuin lasitettu parveke jossa on divaani maisemien ihailua varten. Ne jotka ovat mun kanssa matkustaneet tietaa etta mua alkaa valittomasti sattumaan jalkoihin jos ollaan merenpinnan ylapuolella joten voinette kuvitella millaista sarkya podin ekat tunnit. Lentokoneet ja helikopterit suhaavat ikkunoiden ohi mika miehelleni on tietenkin elamys.

Parin tunnin kokemuksella taytyy sanoa etta tata kannatti odottaa. Sydney on varmasti yksi hienoimmista kaupungeista missa olen koskaan kaynyt omalla suureellisella tavallaan. Kavimme kavelylla Darling Harborissa. Se on taynna ravintoloita, iloisia ihmisia, puistoja, kauppoja jne. Lapsille loytyy varmasti paljon tekemista ja mika parasta ainoastaan 25 asteen lampotila on meille kun keidas tropiikin jalkeen. taalla Sydneyssa on ollut tosi oudot kelit viimeaikoina johtuen korkeasta kosteudesta. Viikko sitten taalla oli satanut nyrkin kokoisia rakeita seurauksena satoja rikkoutuneita rakennuksia. En haluaisi edes kuvitella milta mpilvenpiirtajassa tuntuisi kun taivaasta sataisi jaapaloja -no worries!

Paivan tappio: jo toinen uniratti hukattiin. Eka meni Gold coastilla pyykkimummon mukana ja toinen jai aamuyon tunteina Cairnsin petiin. Pitakaahan peukkuja ja lahettakaa unihiekkaa kilokaupalla! Toinen ikava asia on etta Konsta tuli vuorostaan kipeaksi ja on nyt 39 asteen kuumeessa...


Naihin tunnelmiin, Sydney vaikenee mutta vain hetkeksi...

Ei kommentteja: